Út 15 10, 19:00

Bleep:
Gin&Platonic

III. prostor vstup zdarma poslechové sezení
Experimental deconstructed club electronica bleep bloop. Gin&Platonic slaví šest let od prvního hudebního releasu. Přijďte si poslechnout, co za tu dobu vydali. Polštáře, lehátka, drinky, hudba a klid.

Bleep
je cyklus hudebních poslechových akcí s přizvanými hostkami a hosty. Jednotlivé události doprovází debaty či dramaturgické úvody, které kontextualizují poslouchanou hudbu. Zvou se odborníci a odbornice, případně členky a členové samotných hudebních labelů, kteří prezentují jimi vydávanou hudbu. Poslechové akce se budou dít na stropě malého sálu a bude pro ně typická i klidná atmosféra – polštáře, lehátka, koberce či aromatické oleje.

Gin&Platonic
je pražsko-ostravský hudební label, který se zaměřuje na vydávání současné experimentální elektronické hudby. Na svém kontě mají projekty umělkyň a umělců z USA, Japonska, Kanady, Ukrajiny, Velké Británie, Itálie, Německa, Polska a samozřejmě i z České republiky. Kolektiv je mimo jiné známý i pro své interdisciplinární večery v ostravské galerii Plato. V roce 2021 byli za své aktivity nominovány na hudební ceny Vinyla. V současnosti se kromě vydávání hudby podílejí i na kurátorování programu festivalu Bukolika.