Čt 14 11, 20:00
Pá 25 10, 20:00 / So 26 10, 20:00 / Po 18 11, 20:00 / Út 19 11, 20:00

KALD DAMU:
Garden of Labour

divadlo
Inscenace je alegorií pozdního kapitalismu, oslavou vysokého umění, inscenovaným koncertem i pečlivě provedeným úklidem. Tematizuje etiku práce a zpochybňuje hodnotu nekončící nadprodukce.

“Dnes se pracuje, aby se uklízelo, dnes se uklízí, aby se pracovalo. Dnes se hraje, aby se hrálo. Dnes se hraje Hamlet.”

Inscenace je alegorií pozdního kapitalismu, v níž kulisáci budují zahradu, která poslouží jako dějiště pro tragickou lež. Garden of Labour tematizuje etiku práce, zpochybňuje hodnotu nekončící nadprodukce a neviditelné práce, která ji podporuje. Na jevišti se tak setkává skupina sedmi “kulisáků”, jejichž společným cílem je vybudovat zahradu – Garden of Labour. K práci se každý z nich ale staví svým osobitým způsobem, jeden k úkolům přistupuje vyhýbavě, druhý s obsedantní pečlivostí. Vidíme tak sedm odlišných komentářů poukazujících na absurditu práce.

Autoři: Domen Šuman, Alžběta Nováková, William Shakespear a kol.
Režie: Domen Šuman
Scénografie: Jasmine Molinari
Dramaturgie: Alžběta Nováková a Tinka Avramova
Hudba: Matěj Šíma

hrají:
Tinka Avramova
Michaela Čajkovičová
Ema Lovecká
Ana Nežmah
Richard Janča
Zbyněk Rohlík
Martin Mlčouch

Produkce: Barbora Maksymovová, Kristýna Votavová a Terka Vlčková
Pedagogické vedeny: MgA. Robert Smolík, Ing. MgA. Branislav Mazúch a doc. MgA.
Sodja Zupanc-Lotker, Ph.D.
Podpora: DISK, KALD DAMU

Katedra alternativního a loutkového divadla je zaměřena na průzkum samotné podstaty toho, čemu říkáme divadlo. Jak může být divadlo vnímáno? Jakou společenskou funkci v dnešní době může plnit? Kam může směřovat a vyvíjet se? Kde jsou jeho divadla?

Studium na KALD vychází na jedné straně z mnohaleté pedagogické zkušenosti loutkářsky orientované vysoké školy, na druhé straně se opírá o tendence, které mají své kořeny v divadelní avantgardě a v hnutí “otevřeného divadla”. Divadlo není něčím absolutně poznaným, je prostorem pro neustále nutné definování sebe sama. „Má-li být divadlo živé, musí být spíše otázkou než ověřeným uměleckým žánrem,“ říká vedoucí katedry alternativního a loutkového divadla DAMU Branislav Mazúch.