St 30 10, 19:00
Čt 31 10, 19:00 / Út 10 12, 19:00 / St 11 12, 10:00 / St 29 01, 10:00 / St 29 01, 19:00

Divadlo NIE:
JEDEN A JEDEN A JEDEN

divadlo
Premiérová inscenace je výsledkem spolupráce talentovaných mladých lidí, kteří chtějí tvořit a být slyšet. Setkali se, aby zachytili tep doby, ve které žijeme právě teď, s tolika tématy, kolik je lidí. Představení o našich největších snech a nejhlubších obavách uvádí Divadlo NIE & ARCHA+.

Na jaře 2024 se setkalo 22 mladých lidí se Divadla NIE na divadelních zkouškách v ARŠE+. Setkali jsme se abychom zachytili tep současnosti. Skupina interpretu je průřez společností, ve které žijeme teď, s tolika tématy, kolik je lidí.

Doba, ve které žijeme, je charakterizována neuvěřitelným pokrokem i velkými výzvami: Od umělé inteligence po obnovitelnou energii, od soukromých letu do vesmíru po biotechnologie, možnosti se zdají být nekonečné...

Zároveň čelíme naléhavým globálním problémům, jako jsou změna klimatu, politická nestabilita a sociální nerovnost. Tyto výzvy nám každý den připomínají, jak je naše existence křehká a jak důležitá je kolektivní akce k jejich řešení. Ale jak?

Každý bojujeme o plnohodnotné místo ve společnosti, každý chce někam patřit, tímto společným přáním však automaticky vytváříme i svoji vlastní komunitu, ve kterém se můžeme cítit bezpečně. Nejisté bezpečnostní zóny jsou taky skutečné...

Naše největší sny nás pohánějí kupředu, inspirují nás k tomu, abychom usilovali o něco většího, než jsme my sami. Naše sny nám dávají smysl a vnitřní oheň.

S našimi sny jsou propleteny naše nejhlubší obavy – strach z neúspěchu, odmítnutí a ztráty. Strach z budoucnosti. Tyto obavy nás také drží zpátky, braní nám přijmout život jaký je, utkaný ze všech hrůz a krás.

Ale tváří v tvář nejistotám je možné najít sílu. Můžeme se přizpůsobit a překonat je tím, že neustále zkoumáme naše vnitřní zdroje a s podporou ostatních. To, jak dokážeme snít, čelit našim obavám a nacházet smysl v chaosu, definuje naši cestu dobou, ve které žijeme. My jsme tu dobu nevolili, ale my tu dobu žijeme, musíme ji zažít a asi taky zašít.

Když nás někdo rozdělí na jednoho a jednoho a jednoho, pak můžeme být místem, kde být spolu.

Umělecký tým:
Katja Ebbel, Václav Kalivoda, Barbora Látalová, Anna Moberg, Iva Moberg, Kjell Moberg & Amelie Siba
Producent: Iva Moberg  
Režie a koncept: Kjell Moberg
Pohybová spolupráce: Barbora Látalová  
Hudební spolupráce: Václav Kalivoda
Scénografie: Katja Ebbel
Výroba scénografie: Alfred Grorud Soma, Linnea Grorud Soma

Účinkující:
Josef Arnot
Lucie Djakoualnová
Simona Horičková
Michaela Hřebejková
Kateřina Kadlecová
Václav Kalivoda
Antonín Macháček
David Mirský
Anna Moberg
Alena Novotná
Tomáš Sedláček
Aneta Skalická
Ida Raiterová
Matyáš Pavlík
Slávek Pham
Karolína Peterková
Mojmír Pěnička
Josefina Rajnišová
Kateryna Savluk
Julie Scholzová
Amelie Siba
František Souček
Matilda Šilpochová
Viktorie Trávníčková
Lukáš Vejšický

Projekt je realizován s finanční podporou Ministerstva kultury ČR, hl. m. Prahy a Prahy 1 a Státního fondu kultury ČR.